maandag 6 mei 2013

Nieuwe manchet in wasmachineHoera het is gelukt. Al maanden zat er een scheurtje in het manchet (rubberrand) van de wasmachine. Kon nog wel gewoon wassen, maar geen dekbedden en zo. Het scheurtje zat op ongeveer 2 uur. Dus redelijk hoog.
Maar nu het mooiere weer weer in aantocht is, wilde ik toch wel eens aan de dekbedden en zo gaan denken. Dus een nieuwe manchet besteld en deze was er afgelopen zaterdag.
Vandaag met dochterlief het oude manchet eruit gehaald en de nieuwe erin. Klinkt simpel, maar we zij er toch zo'n 3 uur mee bezig geweest. Eerst uitvogelen hoe we bij de oude moesten komen. Vervolgens het oude manchet zien te verwijderen. En natuurlijk goed opletten hoe het zat. Helaas, ineens schoot het manchet los en konden we niet meer zien hoe het erin zat.
Dan maar op goed geluk het nieuwe erin. Nou het geluk zat dit keer niet in een klein hoekje. Nee het was aan de wandel. Uiteindelijk bracht YouTube uitkomst.
Maar ja, weten hoe het moet is iets anders dan het doen.
Maar uiteindelijk is het gelukt. Vraag niet hoe, want dan is deze pagina te klein.
Maar de nieuwe manchet zit erin.
Nu proefdraaien. Spoelprogramma. Gelukkig geen lekkage. Nu wordt er water weggepompt. Oh jee, dat klinkt als een waterval. Hellep.
Dochterlief en ik snel kijken. Niets te zien, maar wel water horen lopen. Onder de machine niet te zien. Nog eens goed luisteren en kijken. Was de afvoerslag uit de afvoerbuis geschoten en de helft van het water gutste over de rand.
Pff, gelukkig verder niets aan de hand. Maaar goed dat de wasmachine in de badcel staat. Gebeuren er ook zo gauw geen rampen.

Met mijn hele grote dank voor dochterlief. Kan weer een tijdje vooruit en heb geld bespaard.


Ps. Denk nu niet dat wij constant bezig zijn geweest. Zo af en toe even gepauzeerd. De ervaring leert dat door pauzes te nemen je concentratie verhoogd, je niet nodeloos moe wordt en je alles even kan overdenken. En natuurlijk internet en youtube even kan afspeuren. Zo komt alles goed.
Gisteren en vandaag een lading gewassen en geen lekkage. Super toch.
Geen foto's, want daarvoor waren we te druk bezig.

4 opmerkingen:

 1. Super goed van jullie dames. Kijk, dat lees ik nu graag dat jullie met zijn tweeen toch zo'n moeilijk karwei hebben geklaard. Proficiat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het uiteindelijk toch gelukt is. Het is inderdaad heerlijk weer om het een en ander buiten te hangen. Geniet er maar lekker van

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handig tweetal!!!
  Ook hier gaat het een na het andere kapot, strijkijzer, frituurpan, waterkoker en ook nog een scheur in de slang van de stofzuiger....
  Vind dat het nu wel mag stoppen, hihi!!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen