woensdag 6 november 2013

Van alles en nog wat

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat schreef. Er gebeurt wel van alles en nog wat, maar niet echt het schrijven waard. Maar afgelopen zaterdag zijn mijn dochter en ik toch wel even geschrokken.
Wij waren naar 't Geertje (klik) geweest en reden het parkeerterreintje af toen we een paard zagen lopen op de weg. Een paard met zadel en zonder ruiter. Dat is niet goed.
Wij zijn gestopt en mijn dochter wilde het paard opvangen. Dat is haar wel toevertrouwd.
Helaas was het paard ons al voorbij en draafde het rustig verder. Dat was een gunstig teken. Het was niet in paniek en zo te zien onderweg naar stal.
Mijn dochter is weer ingestapt en wij zijn rustig richting huis gereden. Onderweg goed uitkijken, want je weet maar nooit en het paard kwam daarvandaan.
Een dikke honderd meter verderop was een opstootje en zat er een meisje aan de kant. Wij zijn gestopt om hulp te verlenen.
Het meisje was geschrokken, had veel pijn maar was wel aanspreekbaar. Met wat vragen kwamen we er achter dat haar paard was geschrokken van een auto (sommige automobilisten zou je wat) en toen ze probeerde haar (het was een merrie) weer onder controle te krijgen gleed de merrie uit.
Vervolgens viel zij (het meisje) eraf en is de merrie op haar enkel terecht gekomen. Veel pijn dus. Ook pijn aan haar heup, maar ze zat gewoon. Ook wat schaafwonden. Ik vermoed ook een lichte hersenschudding, maar na een paar minuten wist ze alles te vertellen, dus dat viel wel mee.
We konden haar geruststellen over de merrie, want daar ging alles wel goed mee.
Op onze vraag of er al 112 gebeld was, kregen we eerst een bevestigend antwoord, daarna werd er gezegd dat het niet nodig was. Nadat mijn dochter en ik nogmaals gevraagd hadden is er uiteindelijk toch gebeld. Een poos later hoorde we de sirene en kwam de politie eraan.
Een poosje later kwam ook de eigenaar van het paard, dus dat was goed thuisgekomen. Die was ook behoorlijk geschrokken en opgelucht dat het allemaal redelijk goed was. 
Ik vermoedde dat ze een zwaar gekneusde enkel had en durfde haar laars niet uit te doen. Want ja, je moet van het ergste uitgaan en dus lekker aan laten. Had ook niet de indruk dat het mis dreigde te gaan, want dan had ik hem wel uitgetrokken. Maar zo'n rijlaars is nu niet makkelijk te verwijderen.
Nu heb ik jaren een EHBO diploma gehad en altijd vervolgcursussen gedaan , maar helaas heb ik daar ruim 20 jaar geleden door een heel vervelende ziekte mee moeten stoppen. Maar eenmaal geleerd, vergeet je niet snel.
We zijn nog een poosje gebleven, traantjes geveegd en wat met het meisje gepraat. Maar op een gegeven ogenblik zijn we toch maar weggegaan. Ze bleef in goede handen achter en we werden door de politie ook nog bedankt voor de hulp.
Toen we weggingen was er nog geen ambulance te bekennen en we zijn hem onderweg ook niet tegengekomen. Maar dat is beslist wel goedgekomen.
Mijn dochter wilde het meisje eerst nog zelf naar het ziekenhuis brengen, maar dat heb ik maar niet toegestaan. Als er onderweg dan wat gebeurd, ben jij verantwoordelijk en dat is toch niet wat je wilt.

Nu iets anders,
Ik zie op verschillende blogjes zo'n leuke Christmascountdown en die wilde ik ook op mijn blogje zetten. Maar het lukt mij niet. Kan oemand mij vertellen hoe het wel moet. Graag.

Nu moet ik nog berichtjes maken voor de andere tabbladen. Maar eerst deze maar publiceren. Had het al eerder geschreven en vervolgens weggegooid. Gewoon stom, want ik wilde een leeg berichtje verwijderen en toen waren er opeens twee weg. Zo stom. Gewoon niet goed opgelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten